Aubergine stoofpotje met chorizo

Ik krijg een nieuwe keuken en zit vol in de verbouwing. Ik verheug mij enorm op de nieuwe keuken want daar zal ik echt veel meer plek hebben om te koken. Ook veel meer licht wat mij ook heerlijk lijkt. Het betekent wel voor mij dat ik nu minder tijd heb om te koken en minder tijd heb om receptjes uit te schrijven. Maar dat komt wel weer.
Ik zit over een paar weekjes helemaal even zonder keuken dus dat wordt een hele uitdaging. Wellicht zelfs buiten koken vermoed ik. Hopen op droog weer dan maar! En veel eenpansgerechtjes maken. Of misschien wel winterse barbecue? Onepotmeals kunnen overigens enorm lekker zijn. Ik maak deze vaak om groentes op te maken en als ik niet veel tijd heb om te koken.

Dit aubergine stoofpotje met chorizo is heel smakelijk en nog gezond ook! De reden waarom dit stoofpotje zo ongelooflijk lekker is? Als je de aubergines op deze manier kookt dan worden ze ongelooflijk lekker zacht! Probeer het maar eens.

Let’s cook!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 middelgrote uien, fijngesneden
 • 2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden
 • 250 gr kastanje champignons, in blokjes gesneden
 • 2 aubergines, elk in de lengte doormidden gesneden
 • 200 gr chorizo in plakjes gesneden
 • 1 eetlepel gedroogde peterselie
 • 2 blikken gepelde tomaten in stukjes (400 gr per blik)
 • scheut gekookt water

Methode

 1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 3 minuutjes glazig.
 2. Voeg de champignons en chorizo toe en roerbak 2 minuutjes.
 3. Doe nu de gepelde tomaten in de pan en voeg met de blikken een scheut heet water toe. Zo maak je ook meteen de blikken goed leeg.
 4. Doe de peterselie in de pan en roer alles goed door.
 5. Leg nu de aubergines met de platte kant in de saus en breng de saus aan de kook.
 6. Doe een deksel op de pan en laat de saus 25 minuutjes op een zacht pitje sudderen.
 7. Verwijder de aubergines uit de saus, snijd deze in blokjes en doe ze weer terug in de pan.
 8. Roer alles voorzichtig door en breng op smaak met peper en zout.
 9. Serveer met rijst of bloemkool puree.

Enjoy your meal!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *