Aziatische champignonsoep/Asian mushroom soup

Scroll down for english.

In plaats van healthy maandag, healthy dinsdag. Althans, qua recept op mijn blog. Want ik heb de soep gister al gemaakt en gegeten, maar ik had gister geen tijd om te bloggen. Meestal als ik van mijn werk thuis kom wacht er een hoop was, moet er dringend opgeruimd en schoon gemaakt en is iedereen alles kwijt en vragen ze waar alles is gebleven :-). Huh…volgens mij kom ik net thuis? Hoe moet ik dat nou weten? Meestal heb ik de spullen die kwijt zijn zo weer gevonden en ga ik maar meteen aan de slag om vooral alles weer op z’n plek te leggen. Het leven van een werkende moeder…

Nou vind ik mijn werk super leuk dus ik mag niet klagen! Ik had wel een enorme jetleg en heb dus een pittig en gezond soepje gemaakt. Als ik moe ben en lekker spicy eet dan knap ik daar altijd enorm van op. Voor de mensen die niet van pittig houden…gewoon één pepertje in de soep doen..of helemaal weglaten. De soep is zonder de peper ook al super lekker.

Ik hoop dat ik mij nog kan herinneren wat ik allemaal in de soep heb gedaan. Dat merk ik wel nu ik aan het bloggen ben geslagen; vaak gooi ik op gevoel van alles in het eten tijdens het koken . En als ik het dan ga opschrijven moet ik diep nadenken wat ik allemaal gedaan heb tijdens het koken.

Dit is in ieder geval een makkelijk soepje, super gezond en heel snel klaar.

Lets cook!

Ingrediënten voor 4 personen:

750 ml  groentebouillon van twee blokjes
350 ml groentefond
100 gr  shiitake, in reepjes gesneden
100 gr oesterzwammen, in reepjes gesneden
100 gr kastanje champignons, in reepjes gesneden
100 gr enoki paddestoelen
2 uien, fijn gesneden
3 tenen knoflook, geplet en fijn gesneden
3 kleine rode pepers, in stukjes gesneden
5 cm gember, fijn gesneden
100 gr taugé
1 paksoi, in reepjes gesneden
500 gr verse zachte tofu ( kopen bij een toko), in blokjes gesneden
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels hoisinsaus (let op dat je hoisin pakt waar weinig suiker in zit!)
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels kokosolie

Methode:

Verhit kokosolie in een soeppan en fruit hier de uitjes samen met de knoflook glazig in. Voeg de peper en gember toe en bak dit één minuutje mee. Voeg nu alle champignons toe, behalve de enoki en roer dit alles op een hoog vuur gedurende drie minuten door. Voeg nu de groentefond en de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet de soep op een laag pitje en laat de soep nu vijftien minuten pruttelen.

Voeg na vijftien minuten, vissaus, sojasaus en hoisinsaus toe en roer alles door. Doe nu de taugé, paksoi en enoki in de pan. Laat alles nog vijf minuten koken. Voeg nu de blokjes tofu toe en haal de pan van het vuur.

Serveer de soep in kleine kommetjes.

Not healthy Monday but healthy Tuesday! At least..I made this soup yesterday but I didn’t find the time to write down the recipe. When I come home from work there is always an overload of laundry waiting for me and I can start cleaning the house almost right away. My kids are always  complaining right away that they can not find anything and I think it’s no wonder if you see all those bags lying around still full with stuff from two days before!
Well, that’s the burden of being a working mum 🙂 ! But I am not complaining because I really love my job!
I really had a bad jetlag yesterday so I made this Asian mushroom soup.I made it a bit spicy. When I am tired and I eat spicy food it helps me to overcome my fatigue.
This soup is really healthy and easy to make.

Lets cook!

Ingredients for 4 persons:

750 ml of vegetable stock, made out of vegetable cubes
350 ml vegetable stock out of a glass jar (ready)
100 gr shiitake mushrooms
100 gr oyster mushrooms
100 gr chestnut mushrooms
100 gr enoki mushrooms
2 onions, cut into little pieces
3 garlic gloves, cut into little pieces
5 cm ginger, peeled and cut into little pieces
1 pak choi, cut into little pieces
3 small chili peppers, cut into little pieces
500 gr silk tofu, cut into cubes
100 gr bean sprouts
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon fish sauce
2 tablespoons hoisin sauce (mind the sugar when you buy it)
2 tablespoons coconut oil

Method:

Heat the coconut oil in a stockpot. Fry the onions and garlic until glassy. Add the chili pepper and ginger and fry another minute.Add all the mushrooms except for the enoki mushrooms and stirfry for five minutes. Pour the vegetable stock into the pan and bring to a boil. Reduce the heat and let it simmer for fifteen minutes.

After fifteen minutes add the soy sauce, fish sauce and hoisin sauce. Stir well. Now add the enoki mushrooms and bean sprouts. Let it simmer for five minutes. Just before serving add the silk tofu and remove the pan from the stove.

Serve the soup in a nice bowl.

Enjoy your dinner!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *