Bagels met gerookte zalm/ Bagel with smoked salmon

Scroll down for english.

Omdat ik werk als flight attendant ben ik in de gelegenheid om veel te zien van de wereld en kan ik ook proeven van verschillend soort eten in al deze landen. Voor een foodie zoals ik is dat dus echt een groot pluspunt van mijn baan.

Het gerecht van vandaag doet mij denken aan mijn allereerste  jaren als flight attendant. Ik vloog toen geregeld op Miami en we gingen altijd met ons hele werkteam ontbijten bij het strand. Daar zag ik veel amerikanen met zo’n heerlijke bagel vol met zalm aan een tafeltje zitten. Toen ik dat de eerste keer zag wist ik meteen wat mijn bestelling zou worden! Uiteindelijk werd dit steevast mijn ontbijtje in de ochtend daar.

Helaas hield de vlucht naar Miami op. Nu maken wij deze bagel vaak met feestdagen als ontbijt of vragen de kinderen erom als ze jarig zijn. De hele familie is verslaafd aan dit recept geraakt!
Wij eten dit uiteraard als onbijt met Pasen. Ik heb het ook wel eens tijdens een paasbrunch geserveerd met een mooi glas witte wijn.

Ik heb twee versies gemaakt. De originele versie zoals gegeten in Miami, en mijn eigen versie met een gepocheerd ei omdat ik daar zelf zo dol op ben.

Lets cook!

Ingrediënten voor 4 personen:

2 pakjes gerookte zalm van 200 gr
3 hard gekookte eieren of 4 gepocheerde eieren
twee eetlepels kappertjes
1 rode ui in kleine stukjes gesneden
1 pakje philadelphia cream cheese
4 bagels, gehalveerd en geroosterd in een toaster
bieslook, fijngesneden

Methode:

Kook de eieren hard of pocheer ze. Als je voor hard gekookte eieren kiest verwijder dan het eigeel van de eieren en doe dit in een kommetje.  Snijd het eiwit in hele kleine stukjes en doe dit in een ander kommetje. Rooster de bagels. Smeer creamcheese op een bagel, en bedek met plakken zalm. Verdeel wat stukjes eiwit over de zalm en strooi er kleine stukjes rode ui over. Voeg nu nog wat kappertjes toe. Garneer met eigeel en bieslook.

I think I forgot to tell you guys that I work as a flight attendant. This means that I travel a lot and that I am able to see a lot of the world. I am also able to taste all kinds of food all over the world and that is a real treat for a foodie like me!
This recipe takes me back years ago..when I just started working as a fligh tattendant. I did a lot of flights to Miami back then. The first time I was there, the whole crew went for breakfast at the beach. Besides all the palm trees, amazing cars, and tanned people I saw a lot of people eating a bagel with a lot of salmon on it. It seemed tasty and I knew right away what my order for breakfast would be!
Every time I was there I ordered the same breakfast. I was hooked!

Unfortunately the flights to Miami stopped.Now I make this recipe at home whenever there is a special occasion. Like Easter, or a birthday. The whole family is fond of this recipe now. Even my kids order this when it is their birthday.

I made two versions of the recipe. One original and one of my own because I really love poached eggs.

Lets cook!

Ingredients:

400 gr of smoked salmon
1 red onion, sliced into little pieces
3 boiled eggs or 4 poached eggs
1 package philadelphia cream cheese
4 bagels, cut in half and toasted
1 tablespoon of capers
bunch of chives, chopped

Method:

Boil the eggs,cut in half and remove the yolk and put aside in a bowl. Cut the white in little pieces and put in a little bowl as well. Now toast the bagels and brush with a thick layer of cream cheese. Add the salmon on top. Now add some pieces of egg white, capers and onion. Sprinkle some chive and egg yolk on top. Serve on a big plate.
Enjoy your bagel for breakfast or for brunch.
I served it a t a brunch with a nice glass of white wine.

 

 

Enjoy your breakfast!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *