Broodje vegetarsiche BBQ pulled pork / Sandwich with vegetarian BBQ pulled pork

De kranten staan er vol van. Iedereen moet minder vlees gaan eten. Ik ben het daar zeker mee eens en eet dan ook een paar keer per week vegetarisch. Nu probeer ik altijd wel om er dan ook echt iets lekkers van te maken anders hoef ik er echt niet te vaak mee aan te komen bij mijn tieners. Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met jackfruit omdat de structuur erg veel lijkt op pulled pork. Mijn kinderen zijn dol op een broodje pulled pork dus wilde ik deze vleesvervanger eens gaan proberen. Je kan pulled pork kopen in een toko. Helaas nog niet in de supermarkt. Bij het kopen moet je wel even opletten dat je niet de versie koopt die gezoet is. Dat deed ik dus de eerste keer en dat is echt geen succes als je een lekker broodje pulled pork wilt maken! Jakkes!

Als je jackfruit ruikt en proeft de eerste keer dan word je daar nou niet echt opgewonden van zeg maar. Althans, ik echt niet en ik betwijfelde dan ook of mijn pulled pork wel lekker zou worden en de avond niet zou eindigen in het bestellen van pizza. Maar ik ben echt totaal verrast door de lekkere smaak en structuur van mijn jackfruit in barbeque saus. Ik heb echt zitten smullen en mijn tieners ook! Nu is het wèl belangrijk dat je een goede saus hebt voor je jackfruit anders wordt het denk ik geen succes als je dit op tafel zet.

Als broodje heb ik de nieuwe groentebroodjes gebruikt van nofairytales. Er zitten 33 % groenten in en ze zijn ook nog vegan! Je zou bijna zeggen dat ik gesponsord word om dit te zeggen maar dat is niet zo. Ik ben gewoon helemaal fan van de producten die ze op de markt brengen. De kleurtjes van de broodjes zijn ook gewoonweg helemaal leuk! Je kan de broodjes kopen bij de appie. Ik heb hier de tomaat-ui bol gebruikt. Misschien moet je het gewoon eens proberen als je een dagje zonder vlees wilt eten. En bij het serveren van je broodje pulled pork gewoon niet zeggen dat het vegetarisch is. Kijken hoe dat uitpakt.

Let’s cook!

Ingrediënten voor 4 broodjes 

 • 500 gr  ongezoet jackfruit in blik of zak
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, gesnipperd
 • 1½ eetlepel olijfolie
 • 1 grote rode ui, in ringen gesneden
 • 125 ml groentebouillon van ½ tablet
 • 1 handvol Amsterdams uitjes, gehalveerd
 • krop ijsbergsla
 • 300 gr rode kool

BBQ Saus

 • 125 ml ketchup
 • 3 eetlepels appelazijn
 • 1 eetlepel worcestersaus
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel smoked paprika
 • ½ theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel zwarte peper
 • ½ eetlepel zout
 • ½ theelepel uienpoeder
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • ½ theelepel chilivlokken

Methode

 1. Laat de jackfruit goed uitlekken. Pluk de jackfruit tot reepjes uit elkaar met je vingers. Het moet op de structuur van pulled pork gaan lijken. Verwijder de harde stukken.
 2. Meng nu alle ingrediënten voor de bbq saus door elkaar in een keukenmachine of met een garde.
 3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hier de gele ui en knoflook 5 minuutjes in.
 4. Voeg nu de jackfruit toe en roerbak 5 minuutjes.
 5. Voeg nu 125 ml groentebouillon toe en roer goed door.
 6. Giet nu de barbeque saus in de pan en roer alles weer goed door. Doe een deksel op de pan en laat  de jackfruit onder af en toe roeren 15 minuutjes op een laag pitje sudderen.
 7. Verhit in een andere koekenpan ½ eetlepel olijfolie en fruit hier de rode ui in 3 minuutjes glazig in. Zet daarna apart.
 8. Meng de rode kool met de gehalveerde Amsterdamse uitjes in een grote schaal.
 9. Snijd intussen de broodjes doormidden en rooster ze heel even in een droge koekenpan.
 10. Beleg nu de onderkant van de broodjes met een blaadje sla, 3 eetlepels rode kool en uitjes en dan 2 eetlepels bbq pulled jackfruit.
 11. Garneer met ringen rode ui, doe de bovenkant van het broodje erop en steek vast met een prikker.

 

 

 

Enjoy your dinner!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *