Geroosterde krieltjes met rucola pesto/ Roasted New potatoes with fresh arugula pesto

 

Er wordt mij vaak gevraagd of ik een leuk recept weet voor aardappelen. Een hoop mensen eten aardappelen gekookt of gebakken en daar blijft het blijkbaar bij. Zonde, want je kan er zoveel meer mee doen! Ikzelf ben altijd dol op de periode dat er weer nieuwe aardappeltjes zijn. Het liefst laat ik ze in de schil omdat dan de smaak het best bewaard blijft, maar ook de meeste vitamines net onder de schil zitten.

Degenen die mij ook volgen op mijn instagram zullen gezien hebben dat ik laatst heel wat rucola heb geoogst uit mijn moesbakken. Daar heb ik een heerlijke rucola pesto van gemaakt! Toen ik de nieuwe oogst van krieltjes zag in de supermarkt moest ik meteen aan mijn pot pesto in de koelkast denken. Het leek me zo heerlijk smaken bij deze nieuwe aardappeltjes. En ik moet zeggen, de combi is echt fantastisch! Ik heb nog heel wat pesto over dus er volgt vast nog een ander receptje komende week.

Lets cook!

 

Ingrediënten voor 1 weckpot rucola pesto

 • 100 gr rucola
 • 2 ansjovisfilets
 • 100 ml olijfolie
 • 50 gr geroosterde amandelen, gemalen
 • 2 handenvol geraspte parmezaanse kaas
 • 2 tenen knoflook,geplet

Ingrediënten geroosterde krieltjes 5 personen

 • 1kg krieltjes in schil
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zwarte peper
 • zout

Methode rucola pesto

 1. Doe alle ingrediënten en 50 ml olijfolie in een keukenmachine en blend 3 minuutjes.
 2. Voeg nu geleidelijk aan de rest van de olijfolie toe totdat je een smeuïge pesto hebt van rucola. Je kan hiervoor ook een staafmixer gebruiken.
 3. Doe de rucola pesto in een weckpot. De pesto blijft nog zeker een week houdbaar in de koelkast.

Methode geroosterde krieltjes

 1. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
 2. Kook de krieltjes 10 minuten in een pan en giet ze af. Laat goed uitlekken.
 3. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en hussel ze door 2 eetlepels olijfolie totdat elk aardappeltje glimt van de olie.
 4. Bak ze in 20 minuten in de oven gaar.
 5. Haal de schaal uit de oven en laat de krieltjes een beetje afkoelen.
 6. Halveer de krieltjes en meng er 3 eetlepels rucola pesto doorheen.

Serveer de krieltjes onmiddellijk nu ze nog lekker warm zijn. Lekker met een stukje vis of vlees.

Je kan de krieltjes ook tevoren maken en heel even opwarmen in de magnetron.

 

 

Enjoy your dinner!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *