Lentestamp met spinazie/Spring hodgepodge of vegetables

De zon schijnt vandaag en ook al is het koud, toch krijg ik al een beetje het gevoel dat de lente eraan komt. Ik vind het altijd heerlijk als het in de avond weer iets langer licht blijft. Ik kreeg zin om dit stamppotje te maken. Ik maakte dit vaak toen de kinderen nog heel klein waren. De stamp zit namelijk vol met groenten,  heeft veel kleur door de wortel en tomaat, en valt licht op de maag. En ze waren er dol op! Mij geeft dit stamppotje altijd een lentegevoel. Je kan er heerlijk lamsvlees bij serveren, of een stevige vis. En als je het vegetarisch wilt houden serveer er dan lekker walnoten overheen. Ik eet de stamppot vandaag met heerlijke braadworstjes.

Lets cook!

Ingrediënten:

500 gr aardappelen
250 gr spinazie vers
1 bosje bospeentjes, met dunschiller geschild en in kleine stukjes gesneden
1 vleestomaat, in kleine stukjes gesneden
3 eetl crème fraîche
3 bosuitjes in kleine ringetjes

Methode:

Vul een pan met gezouten water en kook hier de aardappelen 10 minuten in. Voeg nu de spinazie en de bospeentjes toe en kook nog 10 minuten. Giet na 20 minuten het water af en laat de pan even goed droogstomen. Pak een stamppotstamper en stamp de aardappel fijn. Hussel alles verder door elkaar met een pollepel. Voeg nu de crème fraîche toe en roer weer door.  Voeg nu de tomaat en de bosuitjes toe en roer voorzichtig door zodat je de tomaat niet stuk maakt. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Serveer de lentestamp op een groot bord.

 

Enjoy your meal!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *