Makkelijk en snel taco recept met homemade taco seasoning mix/ Quick & Easy Taco’s with homemade taco seasoning

Mijn jongste dochter doet mee aan de musical bij haar op school. Elke vrijdagmiddag moeten ze repeteren en de dag van de uitvoering nadert. Dat betekent dat de repetities in de avond door zullen gaan en er ook op school gegeten moet worden. Er werden daarom kookouders gezocht en uiteraard heb ik mij hier voor aangemeld. Ik ben onder andere ingedeeld in de groep Mexicaans eten. Aangezien we best voor een grote groep moeten koken moet je de maaltijd zeker niet te ingewikkeld maken en bovendien zijn pubers soms best lastige eters.  Nu is het vandaag Taco Tuesday, en was ik alvast een beetje aan t mijmeren over wat receptjes. Ineens bedacht ik me dat ik dit taco receptje altijd maak als ik weinig tijd heb om te koken en ik de kids wil pleasen. Voordat ik het wist was ik al bezig met koken…Morgen begint de proefwerkweek dus lekker eten zullen ze zeker waarderen.

Ik gebruik zoals altijd mijn homemade taco seasoning mix omdat daar veel minder zout in zit en het ook nog eens veel goedkoper is. Ook maak ik altijd een dubbele portie omdat deze taco mix heel handig is om in huis te hebben voor een volgende keer. Als garnering van de taco’s gebruik ik tomaatjes, homemade guacamole, ijsbergsla en geraspte kaas. Maar voel je vrij om je uit te leven en zelf je lievelings topping te gebruiken.

Let’s cook!

 

Ingrediënten voor 12 krokante taco’s

 • ½ eetlepel olijfolie
 • 1 gesnipperde ui
 • 2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden
 • 500 gr rundergehakt
 • 70 gr tomatenpuree
 • 5 eetlepels gezeefde tomaten (passata)
 • 400 gr roma tomaatjes in kleine stukjes gesneden
 • 2 eetlepels homemade taco seasoning mix
 • 12 taco schelpen
 • 125 gr geraspte kaas
 • 200 gr ijsbergsla

Homemade Taco Seasoning Mix

 • 1 eetlepel chilipoeder
 • ¼ theelepel knoflookpoeder
 • ¼ theelepel uienpoeder
 • ¼ eetlepel oregano
 • ¼ theelepel chili vlokken
 • ½ theelepel paprikapoeder
 • 1½ theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel zwarte peper

Guacamole

 • 2 avocado’s
 • sap van ½ citroen
 • 15 gr koriander (laat een paar blaadjes over)
 • ½ eetlepel sriracha saus

Methode

 1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook hier in 3 minuutjes glazig in.
 2. Voeg nu het gehakt toe en bak op een middelmatig vuur rul.
 3. Doe de tomatenpuree bij het gehakt en roer 2 minuutjes goed door.
 4. Voeg nu de homemade taco mix toe en roerbak nog 1 minuutje.
 5. Voeg de 5 eetlepels gezeefde tomaten toe en laat het gehakt een paar minuutjes pruttelen.
 6. Roer als laatste 200 gr stukjes roma tomaat door het gehakt en laat vervolgens de gehaktsaus 10 minuutjes op een laag vuur pruttelen.
 7. Maak intussen de gaucamole en doe de taco schelpen in de oven.
 8. Snijd de steeltjes van het bosje koriander en snijd in kleine stukjes. Doe deze samen met de blaadjes in een keukenmachine.
 9. Voeg de avocado’s, citroensap en sriracha saus toe en blend alles tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout.
 10. Haal de taco schelpen uit de oven. Vul ze eerst met een lepel guacamole, beetje ijsbergsla en vervolgens het gehakt. Garneer met de overige stukjes roma tomaat, geraspte kaas en wat overgebleven blaadjes koriander.

 

Enjoy Taco Tuesday!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *