Mango ijsjes /Mango ice pops

Scroll down for english!

Ijsjes, iedereen heeft er zin in als het mooi weer is. Als ik in de supermarkt ben en op de doos van de ijsjes kijk verbaas ik mij altijd hoeveel extra’s er toch wordt toegevoegd aan een ijsje. Een heleboel stoffen horen echt niet thuis in een ijsje! Ik probeer zelf dan ook om ervoor te zorgen dat ze bij mij thuis zelf gemaakt ijs lekker vinden. Nu vinden mijn eigen kinderen dat meestal wèl lekker alleen merk ik dat vriendjes en vriendinnetjes vaak moeten wennen aan het ontbreken van extra suiker in mijn ijs. Overal zit tegenwoordig suiker in! Zelfs brood. En iedereen is stilletjes gewend aan suiker in al het voedsel. Als het er niet inzit dan smaakt het raar…of niet lekker.

Gelukkig is zelf ijs maken wat meer aan het opkomen. En het is ook echt niet veel werk. Het fijne is dat je kinderen die slecht eten zo stiekem wat vitamines geeft. Want een ijsje..dát willen kinderen altijd!

Lets cook!

Ingrediënten voor 10 ijsjes

2 mango’s, geschild en in kleine stukjes gesneden
2 theelepels kurkuma
2 eetlepels honing
5 cm gember, geschild en in stukjes gesneden
4 eetlepels griekse yoghurt, non fat

Methode:

Zet ijsvormjes klaar. Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een gladde smoothie. Giet met behulp van een trechter de smoothie in de ijsvormpjes. Zet de ijsjes een nacht in de vriezer om ze echt goed te laten invriezen.
Ik had tien kleine vormpjes vol met ijs, maar als de vormpjes groter zijn dan heb je genoeg voor acht ijsjes.

Everyone loves ice cream. Especially when it is beautiful weather. When I want to buy some ice pops in the store I always check the ingredients on the box. I am always surprised to see that there are so many extra ingredients added to the ice pops. Ingredients that don’t belong there! A lot of extra sugar is added.I rather  make my own ice pops. My own children like the homemade ice pops but a lot of their friends taste the lack of extra sugar and then they say it tastes funny. But hey, since every product we eat contains sugar nowadays, it is only natural that these kids think my ice pops taste funny!

If you have fussy eaters these ice pops are ideal. They contain vit-c. And which kid doesn’t like to eat ice pops?

Lets cook!

Ingredients for ten ice pops:

2 mangoes, peeled and cut into little pieces
2 tablespoons of honey
2 teaspoons of turmeric
5 cm ginger, peeled and cut into little pieces
4 tablespoons of Greek yogurt

Method:

Have some ice pop molds ready. Put all ingredients in a blender. Blend until smooth.Pour into the ice pop molds with a fennel.Put in the freezer for at least one night.

Enjoy your ice pops!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *