Roodlof bootjes met makreelmousse

“Vrijdag, visdag !”hoor ik altijd rond om mij heen. Nu laat ik de dagen van de week totaal niet bepalen wat ik op tafel zet, meer de sportschema’s van de kids, maar onbewust denk ik toch vaak aan vis op vrijdag. Wat vroeger voor de Katholieken een gebod was en geen luxe, zij aten liever vlees, is voor ons onderhand een luxe geworden want vis is tegenwoordig best duur.

Ik probeer minstens twee keer in de week vis te eten en gelukkig zijn er ook nog soorten vis die heel betaalbaar zijn en vol goede stoffen zitten. Makreel bijvoorbeeld. Makreel zit vol omega-3 vetzuren, veel proteïne en is een hele gezonde vette vis. Niet alleen goed voor hart- en bloedvaten, maar ook goed voor je humeur! Ik ken heel wat vrouwen inmiddels die kampen met hormonale schommelingen en daardoor uit balans zijn. Voeding speelt een grote rol in onze hormoonhuishouding dus wat vaker vette vis eten is zeker een aanrader.

Ik heb vandaag makreelmousse in bootjes van roodlof gemaakt. Heerlijk als koolhydraatarme snack bij de borrel of als lunch. De makreelmousse is ook heerlijk op een toastje hoor!

Let’s cook!

Ingrediënten

 • 300 gr gerookte makreelfilets
 • 2 eetlepels yoghurt
 • sap van 1 citroen
 • 1 rode peper
 • 1/2 theelepel mierikswortel
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • bosje koriander (houd paar blaadjes achter voor garnering)
 • peper/zout
 • 2 kropjes roodlof

Methode

 1. Doe alle ingrediënten behalve de roodlof in een keukenmachine en blend tot een gladde mousse.
 2. Snijd het onderste deel van het roodlof af en was de blaadjes. Dep goed droog met keukenpapier.
 3. Smeer op elk blaadje roodlof een laagje makreelmousse en garneer met wat korianderblaadjes.

Enjoy your snack!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *