Smoothie bowl met drakenfruit/ Smoothie bowl with Dragon fruit

img_8054

Scroll down for english.

Ik wilde al heel lang een fruit bowl maken met Pitaja, ofwel cactusfruit. Deze vrucht komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en wordt gekweekt in China en andere aziatische landen. In ons land wordt deze vrucht steeds populairder maar is nog steeds moeilijk te verkrijgen. Zo rond de feestdagen zie je ze nu gelukkig wel in de winkels liggen!

Deze vrucht wordt ook wel Dragon fruit genoemd. Dat komt omdat de schubben van het fruit op drakenschubben lijken. Het wordt ook wel het mooiste fruit van de wereld genoemd en tot nu toe ben ik het daar ook wel mee eens. Het ziet er echt waanzinnig uit als je ze opensnijdt. Er zijn drie soorten. Roze buitenkant met wit vruchtvlees van binnen, roze buitenkant en prachtig roze vruchtvlees, en de gele buitenkant met wit vruchtvlees van binnen. Deze laatste smaakt het zoetste. De vrucht doet me een beetje denken aan kiwi qua vruchtvlees. De vrucht bevat vitamine -c, vitamine-B1, ijzer en heeft een hoog vezelgehalte. Alle reden dus om deze vrucht eens een keer te proberen zo rond de feestdagen!
Op mijn laatste reis naar Shanghai kwam ik deze vruchten tegen en heb ik er meteen een paar gekocht voor thuis. Ik was helemaal blij met mijn vondst. Ik had er ééntje met prachtig roze vruchtvlees en die heb ik vandaag gebruikt voor mijn smoothie bowl! Ik kan me herinneren dat ik deze vruchten overal tegen kwam in Barcelona maar hier zie ik ze nu pas in de winkel liggen en zijn ze helaas wel erg klein.

Lets cook!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 dragon fruit
  • 100 gr avocado stukjes uit de diepvries
  • 10 bramen
  • persimmon, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels kokosrasp

Methode:

Schil de dragon fruit en doe het vruchtvlees samen met de stukjes avocado in de blender. Blend tot een gladde smoothie en verdeel over 2 schaaltjes. Garneer de smoothie met bramen, plakjes persimon en geraspte kokos. Een heerlijk begin van de dag!

 

On my last trip in Shanghai I passed a store where they sold dragon fruit. I was so happy to see those bright colors and decided to bring some of that lovely fruit home with me. It is very difficult to buy them in our country. Luckily the fruit is getting more popular nowadays, and during Christmas time more of these rare products are being sold in the stores now.I saw one today but it was a really small one…

When I tried to ask the lady of the store in Shanghai  if the dragon fruit was pink on the inside, it was obvious that she only spoke chinese. It made our conversation a bit more difficult. I could simply not explain what I wanted. So I bought three dragon fruits and just hoped that one of those fruits would surprise me with that lovely color on the inside. When I came home the first was a hit! When I cut it into halves it was pink on the inside! So I decided to make a lovely pink smoothie bowl. Oh, I did enjoy this bowl of fresh fruit! It just made my day!

Lets cook!

Ingredients serve 2:

  • 1 dragon fruit
  • 100 gr frozen avocado
  • 10 blackberries
  • 1 persimmon, cut into slices
  • 2 tablespoons of grated coconut

Method:

Peel the dragon fruit, cut it into halves. Put the dragon fruit and the avocado in the blender. Blend until smooth.Pour the smoothie in two bowls. Top it with blackberries, slices persimmon and grated coconut.

23d06bfc-ff7e-42aa-b373-185b298fa338

Enjoy your breakfast!

 

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *