Smoothie bowl met kersen/ Smoothie bowl with cherries

Scroll down for english.

Vandaag heb ik weer eens een gezonde smoothie bowl op het menu. De winkels liggen vol met kersen nu en wat zijn ze toch lekker om daar van alles mee te maken! Ik heb al een mooi toetje in mijn hoofd maar ik begin na die enorme red velvet cake toch echt eerst met een gezond ontbijtje.

De meeste mensen gaan bij de ingrediënten vast denken, nou dat doe ik echt niet in mijn smoothie hoor…
Ik weet dat een avocado in de yoghurt heel vies lijkt maar probeer het eens. Je proeft het bijna niet. Waarom doe ik het dan in de smoothie? Omdat het de yoghurt prachtig romig en vol maakt en het bovendien heel gezond is!

Ik heb dit recept uiteraard eerst bij mijn kinderen getest. Toen ze de smoothie op hadden vertelde ik pas dat er avocado in zat. Niemand had het geproefd. Ze hadden zich wèl afgevraagd hoe de smoothie toch zo romig kon zijn en waar de groene kleur vandaan kwam -:)

Lets cook!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 avocado
1/2 liter griekse yoghurt of roeryoghurt
1 eetlepel honing

Voor de topping:

8 grote kersen, ontpit en gehalveerd
2 eetlepels chiazaad
2 eetlepels eetlepels hennepzaad
1 eetlepel gojibessen

Methode:

Mix avocado, yoghurt en honing in de blender tot een smeuïge smoothie.
Verdeel de smoothie over vier schaaltjes en garneer met de topping.

Today a healthy fruit bowl as a starter of the day. When I am in a grocery store I see cherries all around me and I just have to buy them. They are so delicious and tasty. I want to make cakes, desserts all kinds of things but I am starting with a healthy bowl first after the big red velvet cake I made Sunday.

Some people will look at the list of ingredients and say, no I am not going to eat avocado in my yogurt….But you do have to try it, just once! You will not taste the avocado. Why put it in the yogurt then? Because it makes the smoothie incredibly silky, smooth and full. And because it is very healthy.

So..Lets cook!

Ingredients for 4 people:

1 avocado
1/2 liter Greek yogurt
1 tablespoon honey

toppings:

8 cherries, pitted cherries
1 tablespoon Chia seed
1 tablespoon hempseed
1 tablespoon Goji berries

Method:

Blend all the ingredients in a blender until smooth and the yogurt thickens.

Divide the smoothie in the bowls and garnish with the toppings.

Enjoy your breakfast!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *