Venkelsoep/Fennel soup

Scroll down for english.

Vandaag een snelle gezonde venkelsoep. Venkel staat al sinds de oudheid bekend als medicijn tegen oogziekten. Ook werkt venkel goed tegen flatulentie. Het brengt de ingewanden tot rust en bij baby’s werkt het dan ook erg goed tegen darmkrampjes. Ook zit er anethol in venkel wat er voor zorgt dat het de aanmaak van moedermelk stimuleert. Venkel zorgt ook voor een frisse adem en wordt vaak in tandpasta gebruikt. Maar het eten van venkel of een kopje venkelthee zorgt al voor een frisse mond.
Genoeg redenen om deze lekkere frisse soep te maken

Lets cook!


Ingrediënten:

3 venkelknollen, in stukjes gesneden
1 grote ui, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook in stukjes gesneden
1½ liter groentebouillon van 3 tabletten 
2 eetl sojasaus
1 eetl vissaus
2 eetl kurkuma
2 eetl olijfolie
1 bosuitje, in ringetjes gesneden

Methode:

Zet de snelkoker aan en maak de bouillon van de bouillontabletten. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hier de ui en de knoflook drie minuten in. Voeg nu de venkel toe en roer vier minuten door op een hoog vuur. Giet nu de bouillon in de pan, breng alles aan de kook. Laat de soep 15 minuten op een zacht vuurtje koken. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg nu de kurkuma toe. Kurkuma is een gezond kruid (verbetert de leverfunctie en werkt ontstekingremmend) en geeft een mooie gele kleur aan gerechten. Voeg nu de soja en de vissaus toe. Doe peper en zout naar behoefte.

Serveer de soep met het loof van de venkel en wat bosui.

Today I am going to make fennel soup. Fennel was used in ancient times as a medicine for eye diseases. Nowadays it is known for  helping menstrual disorders, relief of indigestion,flatulence,mouth refresher, and as a laxative. It is also used for reducing infantile colic for babies. This soup is also very low calorie and will fit into a diet.

So, good reason, to make this recipe!

Lets cook!

Ingredients:

3 tubers of fennel, cut in little pieces
1 onion, cut in little pieces
2 cloves of garlic, cut in slices
1½ liter of vegetable stock of bouillon tablets
2 tablespoons of turmeric
2 tablespoons of soy sauce
1 tablespoon of fish sauce
2 tablespoons of olive oil
1 spring onion chopped

Method:

Cook some water in a water boiler. Make vegetable stock with tablets. Heat the olive oil in a pan and fry the onion and the garlic for 3 minutes. Add the fennel and fry at a medium heat for 5 minutes, while stirring. 
Bring to a boil and let it simmer for 15 minutes. After 15 minutes add the turmeric, soy sauce and fish sauce. Add pepper and salt when needed.

Serve the soup with some fennel leaves and some spring onion.

Enjoy your meal!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *