Zelfgemaakte paprikasaus voor Spaghetti

 

Het is een heerlijke zomer geweest! We hebben echt volop genoten van de zon en de tuin. Buiten ontbijten, buiten lunchen en buiten dineren. En laten we niet vergeten buiten borrelen al liggend op de loungebank met wat hapjes erbij. Ja, ik ben wel dol op de zomer, ook al was het dit jaar soms echt extreem warm. Ik slaap daar alleen zo slecht van,  das dan wel weer minder. En sporten in dat hete weer lukt mij ook niet goed. Ja, je kan natuurlijk opstaan om vijf uur ofzo om de hitte voor te zijn maar aangezien ik een avondmens ben is dat niet ècht mijn ding. Ik ben echter geen persoon die lang stil zit hoor, ik ben altijd wel met iets bezig.  Of het nou werken is in de tuin, koken, opruimen of wandelen met mijn hond. Het enige moment waarop ik eigenlijk ècht niks wil doen is de dag dat ik thuis kom van een vlucht. Je kan dan soms zó moe zijn! Maar nu de zomer bijna voorbij is en de kids weer naar school zijn wordt het dus hoog tijd voor mij om dat sporten weer op te pakken en vooral gezonde happen op tafel te zetten. Ik heb eindelijk ook weer wat meer space en  privacy in de keuken als de tieners naar school zijn :-).  Kan ik eindelijk weer wat receptjes uit proberen!

Dit recept heb ik voor mijn jongste dochter gemaakt omdat ze dol is op paprikasaus bij de pasta. Ze at dit vroeger vaak bij mijn buurvrouw en ze vroeg me laatst of ik ook zoiets kon maken. Dit is mijn eigen versie van de geliefde paprikasaus van mijn dochter.  Ik heb het zo puur mogelijk gehouden zodat het een gezonde en caloriearme saus is. Het is een heerlijke snelle saus om te maken en past goed bij pasta en  italiaanse gehaktballetjes.

Ik heb de saus geserveerd met zoodles. Dat zijn noodles van gele courgette. Daarbij heb ik ook vegetarische balletjes gemaakt. Je eet op die manier een hele gezonde pasta met weinig calorieën. Het recept van de balletjes staat woensdag op mijn blog, een echte aanrader wanneer je een keer vegetarisch wilt eten.  De eigengemaakte paprikasaus is vijf dagen houdbaar in de koelkast. Ik maak altijd een grote hoeveelheid saus en vries de helft in. Je kan de hoeveelheden van het recept dus ook halveren. De ingevroren saus is nog zeker twee maanden houdbaar.

Lets Cook!

Ingrediënten voor 2 grote weckpotten (16 personen)

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 gesnipperde uien
 • 4 tenen knoflook, geplet en fijngesneden
 • 4 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
 • 800 gr gegrilde paprika in grove stukken gesneden( uit pot uitgelekt)
 • 1600 gr gepelde tomaten uit blik
 • 3 eetlepels verse fijn gesneden basilicum blaadjes
 • 1 hele verse rode paprika, in blokjes gesneden
 • zout
 • zwarte peper

Methode

 1. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hier de ui in 6 minuutjes glazig in.
 2. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuutjes mee.
 3. Doe nu de bleekselderij in de pan en roerbak deze 2 minuutjes mee.
 4. Voeg de parika toe en roerbak weer 3 minuten.
 5. Giet de gepelde tomaten bij de groenten en roer alles goed door.
 6. Breng de saus aan de kook en laat de saus daarna op een laag vuur 30 minuutjes pruttelen.
 7. Haal de pan van het fornuis en pureer de paprikasaus met een staafmixer.
 8. Zet de pan weer op het fornuis en breng de saus op smaak met peper en zout.
 9. Voeg de verse basilicum en paprikablokjes toe en roer alles door.
 10. Giet de saus in weckpotten en laat afkoelen.

 

Serveertip

 • Paprikasaus met spaghetti en lamsgehaktballetjes
 • Paprikasaus met zoodles en vegetarische balletjes
 • Paprikasaus  met rul gebakken gehakt en spaghetti

 

Enjoy your dinner!

Gepubliceerd door Mariska Dams

Hi, leuk dat je komt eten bij Maris! Als je net zo houdt van koken en eten als ik, ben je hier op de goede plek. De ene dag kook ik healthy food, maar comfortfood laat ik zeker niet achterwege. Let's cook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *